Unterschiede

Hier werden die Unterschiede zwischen zwei Versionen gezeigt.

nl:ls-dec-sbb [2017/12/28 05:37] (huidige)
Regel 1: Regel 1:
 +====== LS-DEC-SBB ======
  
 +=== Lichtsein-Decoder voor Zwitsere SBB-seinen ===
 +
 +**Voor met LED’s uitgevoerde lichtseinen. Geschikt voor de digitaalsystemen:\\
 +Märklin-Motorola en DCC uit de Digital-Profi-Serie !**
 +
 +{{  :de:foto:ls-dec-sbb_41_01.jpg  }}
 +==== De lichtsein-decoder LS-DEC is verkrijgbaar als bouwpakket, als gebouwde print of als gebouwde module met behuizing. ====
 +====== Eigenschappen van de LS-DEC ======
 +
 +**Lichtseinen worden over decoderadressen natuurgetrouw geschakeld:**
 +    * Met de **lichtsein decoder LS-DEC** is het mogelijk, lichtseinen met behulp van toe te wijzen adressen (wissel adressen) direct in te stellen. Dat is ideaal voor digitale centrales, waarmee de wisselstraten ingesteld kunnen worden en voor modelspoor banen, die met een PC en besturingssoftware worden aangestuurd.
 +    * De **seinaansluitingen** worden **eenvoudig** met de **praktische en zekere klemmen** van de **lichtsein-decoder verbonden**.
 +    * Seinen met **3 en 4 lampen** en **dwergseinen** kunnen op de lichtseindecoder [[:nl:ls-dec-db|LS-DEC-DB]] worden aangesloten. Wanneer u seinen met **5 of 7 lampen** gebruikt, kunt u de decoder **LS-DEC-SBB** inzetten.
 +
 +{{  :de:cad:lsdec-sbb_06.gif  }}
 +==== DB: ten hoogste vier 2- of 3-kleurige seinen ====
 +    * **Donkere fase** is programmeerbaar, als de voor- en hoofdsein samen aan één mast zijn bevestigd.
 +    * **De seinstanden** worden niet eenvoudig omgeschakeld, maar natuurgetrouw geschakeld. Daarbij dooft eerst de oude seinstand en pas na een korte **donkere fase** verschijnt de nieuwe seinstand. De lichtdioden (LED’s) worden daarbij **gedimd en gaan respectievelijk weer feller branden**.
 +{{  :de:cad:lichtwechsel.gif  }}
 +==== Boven: Gebruikelijk seinstandwisseling door eenvoudig omschakelen. Onder: Natuurgetrouwe zachte seinstandwisseling met dim- en donkerfasen met de lichtseindecoder LS-DEC. ====
 +
 +    * De **voorweerstanden** voor de lichtdioden zijn al in de **lichtsein-decoder LS-DEC geïntegreerd**.
 +    * Voor alle met LED’s uitgevoerde lichtseinen en geschikt voor **gemeenschappelijke anode** of **gemeenschappelijke kathode**.
 +{{  :de:cad:lsdec-sbb_09.gif  }}
 +==== SBB: twee Zwitserse SBB-seinen met 5 of 7 lampen ====
 +    * De **stroom voor het sein moet niet worden gevoed door de booster**, maar kan via  een gescheiden aansluiting direct door een modelbaantransformator worden geleverd. Dit **bespaart dure digitale stroom**.
 +    * In de **Master/Slave stand** worden **hoofd- en voorsein tezamen** met één commando **gestuurd**.
 +    * Mbv. **jumpers selecteert** men of de decoder aan een **Märklin-Motorola** modelbaan of aan een digitaalsysteem conform de **DCC standaard** wordt aan gesloten.
 +    * Decoders uit de **//Digital-Profi-Serie//** kunnen probleemloos op uw modelbaan worden gebruikt, omdat zij **compatibel** zijn met het **Märklin-Motorola dataformaat** resp. met de **DCC standaard**. Op de gebouwde modulen en de gebouwde module in een behuizing wordt **24 maanden garantie** verleend.
 +    * Met elke decoder **LS-DEC-SBB** wordt een uitvoerige **gebruiks- respectievelijk bouwhandleiding** meegeleverd. De handleidingen vindt u oook in de volgende paragraaf terug.
 +    * De lichtsein-decoder is verkrijgbaar als **bouwpakket (-B)**, als geteste **gebouwde module (-F)** of als geteste **gebouwde module in een behuizing (-G)**. Geschikt **montagemateriaal** en een **lege behuizing** voor het bouwpakket en de gebouwde module, vindt u onder [[:nl:zubehoer#mon-set|toebehoren]].
 +
 +
 +====== Downloads ======
 +
 +Alle gebruiksaanwijzingen voor dit artikel vindt u hier: [[:nl:dl_ls_dec_db|Downloads LS-DEC-DB]].\\
 +Alle gebruiksaanwijzingen voor dit artikel vindt u hier: [[:nl:dl_ls_dec_sbb|Downloads LS-DEC-SBB]].\\
 +Alle gebruiksaanwijzingen voor LDT-componenten vindt u hier: [[:nl:downloads|Overzicht downloads]].
 +
 +====== Aansluitvoorbeelden ======
 +
 +Alle aansluitvoorbeelden voor dit artikel vindt u hier: [[:nl:ab_ls_dec_db|Aansluitvoorbeelden LS-DEC-DB]].\\
 +Alle aansluitvoorbeelden voor dit artikel vindt u hier: [[:nl:ab_ls_dec_sbb|Aansluitvoorbeelden LS-DEC-SBB]].\\
 +Alle aansluitvoorbeelden voor LDT-componenten vindt u hier: [[:nl:anschlussbeispiele|Overzicht Aansluitvoorbeelden]].\\
 +{{  :de:cad:page_287.gif  }}
 +
 +====== Digitaal-Compendium ======
 +
 +Een bijdrage in het digitaal-kompendium over dit artikel is hier te vinden: [[:nl:ko_ls_dec_sbb|Digitaal-Compendium LS-DEC-SBB]].\\  Een overzicht van alle bijdragen in het digitaal-kompendium is hier te vinden: [[:nl:kompendium|Overzicht Digitaal Compendium]].
 +
 +
 +====== Verlanglijst maken / Prijzen ======
 +
 +**Let op: U kunt alleen artikelen toevoegen aan de verlanglijst, wanneer u zich reeds eerder als klant in de LDT webshop heeft geregistreerd of zich bij interesse in onze producten voor de eerste maal registreerd!**
 +
 +^{{:de:images:noticelist_m.png}} |{{:de:images:blindgif.gif?350x1}}  \\ <html><b><u class="linkit" onclick="toNoticeList('512011');">Voeg toe aan de verlanglijst</u></b></html> **LS-DEC-DB-B** (Art.-Nr.: 512011): **Lichtsein-Decoder** voor **DB**-seinen\\ als **bouwpakket** (**42,90 €***).\\ <html><b><u class="linkit" onclick="toNoticeList('512012');">Voeg toe aan de verlanglijst</u></b></html> **LS-DEC-DB-F** (Art.-Nr.: 512012): **Lichtsein-Decoder** voor **DB**-seinen\\ als **gebouwde module** (**53,50 €***).\\ <html><b><u class="linkit" onclick="toNoticeList('512013');">Voeg toe aan de verlanglijst</u></b></html> **LS-DEC-DB-G** (Art.-Nr.: 512013): **Lichtsein-Decoder** voor **DB**-seinen\\ als **gebouwde module in behuizing** (**56,90 €***).\\  \\ <html><b><u class="linkit" onclick="toNoticeList('513011');">Voeg toe aan de verlanglijst</u></b></html> **LS-DEC-SBB-B** (Art.-Nr.: 513011): **Lichtsein-Decoder** voor **SBB**-seinen\\ met 5 of 7 lampen als **bouwpakket** (**42,90 €***).\\ <html><b><u class="linkit" onclick="toNoticeList('513012');">Voeg toe aan de verlanglijst</u></b></html> **LS-DEC-SBB-F** (Art.-Nr.: 513012): **Lichtsein-Decoder** voor **SBB**-seinen\\ met 5 of 7 lampen als **gebouwde module** (**53,50 €***).\\ <html><b><u class="linkit" onclick="toNoticeList('513013');">Voeg toe aan de verlanglijst</u></b></html> **LS-DEC-SBB-G** (Art.-Nr.: 513013): **Lichtsein-Decoder** voor **SBB**-seinen\\ met 5 of 7 lampen als **gebouwde module in behuizing** (**56,90 €***).\\ {{:de:images:blindgif.gif?580x1}} \\  ** * Alle prijzen incl. BTW., exclusief verzendkosten.**  |
 +
 +[[:nl:ls-dec-sbb#ls-dec-sbb|{{  :de:images:zurueck_nl_page.png?40x32}}]] Technische wijzigingen en fouten voorbehouden.\\
 +© 2017 by LDT
 
Recent changes RSS feed Creative Commons License Donate Powered by PHP Valid XHTML 1.0 Valid CSS Driven by DokuWiki Design by Chirripó