Unterschiede

Hier werden die Unterschiede zwischen zwei Versionen gezeigt.

nl:lightatnight [2018/03/02 04:58]
nl:lightatnight [2019/12/03 11:01] (huidige)
Regel 1: Regel 1:
 +====== Light@Night ======
  
 +== Comfortabele PC licht besturing voor analoge en digitale modelbanen! ==
 +
 +{{:de:logo:logo_lightatnight.jpg?420x75}}
 +
 +De PC licht besturing **Light@Night** is de perfecte oplossing voor **modelbanen-** en **ruimtelichtsturing** voor uw **analoge** of **digitale modelbaan**. De PC licht besturing is **modulair** opgebouwd en laat zich daarmee elke **modelbaan grootte** en iedere **individuele vereiste optimaal** en **betaalbaar** aanpassen. Naast de **modelbaan-** en **ruimtelichtsturing** biedt **Light@Night** de mogelijkheid, **effecten op de modelbaan** over ten hoogste **64 knoppen spontaan te activeren**. Bovendien is een **weersimulatie** met **3D-geluiden** mogelijk.
 +
 +====== De PC licht besturing Light@Night bestaat uit de volgende 5 componenten: ======
 +
 +{{  :de:cad:light-at-night_11.gif  }}
 +
 +===== 1. Modelbaan licht besturing: =====
 +
 +De **hardware** voor de **modelbaan licht besturing** met **ten hoogste 280 lichtuitgangen** wordt ofwel over het **netwerk** (**LAN**)- of de **parallel** (**LPT**)**-poort** met de **PC verbonden**. Naast de **Light-Interfaces LI-LAN** en **LI-LPT**, bestaat de **hardware** voor de **modelbaan licht besturing** uit **Light-Display**-modules (met **40 uitgangen elk belastbaar tot 0,5A**) en **Light-Power**-modules (met **24 uitgangen elk belastbaar tot 2,5A**).
 +
 +===== 2. Afstandsbediening van het modelbaanlicht: =====
 +
 +De **hardware** voor de **afstandsbediening** van de **modelbaanverlichting** met max. **64 activeringsingangen** wordt over de **RS232-Interface** of over een **USB-adapter** met de **PC verbonden**. Deze bestaat uit een **High Speed Interface HSI-88** en maximaal **4 terugmeldmodules RM-88-N / RM-DEC-88**, waaraan maximaal **64 knoppen of schakelaars** voor de **afstandsbediening van de modelbaanverlichting** wordt aangesloten. Aan de **Light-Interface LI-LAN** kunnen ten hoogste **8 knoppen of schakelaars** voor het **activeren van lichteffecten direct** worden **aangesloten** worden.
 +
 +===== 3. Ruimte lichtsturing: =====
 +
 +De **hardware** voor de **ruimtelichtsturing** wordt over de **RS232-** of **USB-poort** met de **PC verbonden**. Deze bestaat uit een **afstandsdimmer en -schakelaar** overeenkomstig de **standaarden X10** en **DMX** uit de **installatietechniek**. De **Light-Interface LI-LAN** stelt een **DMX-poort** voor ten hoogste **127 kanalen** ter beschikking.
 +
 +===== 4. 3D-geluid: =====
 +
 +Voor **weersimulatie** zoals **regen**, **onweer** en als extra voor **vuurwerk**.
 +
 +===== 5. PC plus PC-software: =====
 +
 +De **Light@Night PC-software** biedt u de mogelijkheid, alle functies voor de modelbaan- en ruimte lichtsturing **comfortabel in te richten** en **samen te voegen**. Voor de **modelbaanlichtsturing genereert** zij **alle gangbare lichteffecten** (**neonlampen**, **gaslantaarns**, **inzetknipperlicht**, **looplicht**, **verkeerslichten** en nog veel meer), die aan ieder van de **maximaal 280 uitgangen** van de **modelbaan-lichthardware uit 1. individueel toegewezen** kunnen worden. Als extra stelt de software voor de simulatie van **weersomstandigheden 3D-geluiden** voor **regen**, **onweer** en **vuurwerk** ter beschikking. De **PC-software** voor de lichtsturing **Light@Night** is inclusief **handboek** (in de Duitse taal) verkrijgbaar bij de firma **[[https://railware.de/index.php/LightNight/LightNight.html|Railware]]**).
 +
 +====== Beschrijving van de hardware voor de modelbaan licht besturing: ======
 +
 +    * De **Light@Night hardware voor de modelbaan licht besturing** bestaat uit een van de **Light-Interfaces LI-LAN** of **LI-LPT** voor het **netwerk (LAN)- of parallel (LPT)-poort van de PC** en **tenminste een [[:nl:light-display|Light-Display]]-**module of een **[[:nl:light-power|Light-Power]]**-module, die aan een van de **Light-Interfaces** wordt gestoken.
 +    * **Light-Display**-modules hebben **40 uitgangen**, die tot **0.5 Ampère** kunnen worden belast. Hierdoor zijn **Light-Display**-modules zeer geschikt, om **afzonderlijke modelbaanlampjes** of **lichtdiodes (LED's)** aan te sturen.
 +
 +{{  :de:foto:light-at-night_01.jpg  }}
 +
 +==== De Light-Interface LI-LPT (rechts) voor de parallel-poort en ten minste een Light-Display-module (links) voor 40 lichtuitgangen of een Light-Power-module (afbeelding verder hieronder), kunnen de basiseenheid voor de modelbaan licht besturing van de PC licht besturing Light@Night vormen. De Light-Interface LI-LPT, kan in combinatie met de PC-Software Light@Night tot versie 3.X met alle Windows 32-bits besturingssystemen worden gebruikt. ====
 +
 +{{  :de:foto:light-at-night_02.jpg  }}
 +
 +==== De Light-Interface LI-LAN (rechts) voor het netwerk (LAN)-poort en tenminste een Light-Display-module (links) voor 40 lichtuitgangen of een Light-Power-module (afbeelding verder hieronder), kunnen de basiseenheid voor de modelbaan licht besturing van de PC licht besturing Light@Night vormen. De Light-Interface LI-LAN, kan in combinatie met de PC-software Light@Night met alle Windows besturingssystemen (32- en 64-Bit) worden ingezet. ====
 +
 +    * **Light-Power**-modules **met 24 uitgangen**, die met **telkens 2,5 Ampère** kunnen worden belast, zijn de juiste keuze, wanneer er **veel modelbaanlampjes gelijktijdig** (bijv. voor complete straat- of stationsverlichting moeten worden geschakeld.
 +
 +{{  :de:cad:light-at-night_19_12.gif  }}
 +
 +==== De Light-Power-Module (links) heeft 24 uitgangen, die tot 2,5 Ampère voor de modelbaanverlichting kunnen leveren. ====
 +
 +{{  :de:foto:light-at-night_03.jpg  }}
 +
 +    * **Ten hoogste 7 Light-Modules (Light-Display resp. Light-Power)** kunnen aan de **Light-Interfaces worden aangesloten en naar goeddunken worden gecombineerd**. Daarmee staan **tussen 168 en 280 lichtuitgangen** voor de **modelbaan-lichtsturing** ter beschikking.
 +    * Over de **Light@Night PC-software** kunnen de lichteffecten per muisklik aan elke uitgang afzonderlijk worden toegekend. Alle gangbare **effecten** worden ondersteund: **Neonlampen, gaslantaarns, knipperlichten, lichtslangen, inzetlichten, verkeerslichten, spoorwegovergangen, bouwplaatsen, dimmers, schijnwerpers, vuur, televisieapparaten, seinhuizen en nog veel meer**.
 +
 +{{  :de:foto:light-at-night_04.jpg?640x445  }}
 +
 +    * Wanneer u de **Light-Modules** van de **PC licht besturing Light@Night niet direct aan elkaar** wilt **steken**, maar deze op **een grotere afstand** van elkaar wilt monteren, kunt u de **[[:nl:zubehoer#Verbindingskabel_voor_Light-Display-_en_Light-Power-Module|Kabel L@N 0,5m]]** met een **lengte van 0,5 m**, de **[[:nl:zubehoer#Verbindingskabel_voor_Light-Display-_en_Light-Power-Module|Kabel L@N 1m]]** met een **lengte van 1m** of de **[[:nl:zubehoer#Verbindingskabel_voor_Light-Display-_en_Light-Power-Module|Kabel L@N 2m]]** met een **lengte van 2m** gebruiken. Vanaf de **Light-Display versie 1.7** en de **Light-Power versie 1.2** is het ook mogelijk, **Patch-Kabel** als verbindingskabel te gebruiken, die wij onder de aanduiding **[[:nl:zubehoer#Aansluitkabel_voor_s88-verbindingen_volgens_s88-N|Kabel-Patch]]** in de lengtes 0,5m, 1m, 2m en 3m in het assortiment hebben.
 +    * De **Light@Night PC-software kan ook tezamen met besturingssoftware voor modelbanen** op uw PC worden ingezet. Welke modelbaansoftware (bijv. **Railware, TrainController, WinDigipet** of **WinDigital**) u gebruikt, speelt daarbij **geen rol**, omdat de **PC licht besturing Light@Night onafhankelijk** van de modelbaansoftware **in de achtergrond wordt uitgevoerd**.
 +    * Met de **Light-Interface LI-LPT** worden een **verbindingskabel** (1,8m lang) voor de **parallelpoort** en een **demo-versie** van de **Light@Night software** voor de onmiddellijke **inbedrijfname** meegeleverd.
 +
 +{{  :de:foto:light-at-night_05.gif?640x401  }}
 +{{  :de:foto:light-at-night_06.gif?640x397  }}
 +
 +    * Met de **Light-Interface LI-LAN** worden een **verbindingskabel** (2m lang) voor de **netwerkaansluiting** en de **demo-versie 3.0 **van de **Light@Night PC-software** voor de onmiddellijke **inbedrijfname** meegeleverd.
 +    * De **demoversie** van de **pc-software Light @ Night** die met de **LI-LPT en LI-LAN**-lichtinterfaces worden meegeleverd hebben de volgende beperkingen in vergelijking met de volledige versie; **lichteffecten** voor de individuele uitgangen zijn alleen **"gloeilamp"** en **"knipperlicht"** beschikbaar. **Afstandsbediening van de verlichting van de modelbaan, regeling van de kamer verlichting en weersimulatie** inclusief **3D-geluid** zijn **niet mogelijk**. **Voor deze functies en andere lichteffecten** (zoals neonlamp, gaslantaarn, noodflitslicht, looplicht, verkeerslicht en nog veel meer) is de **volledige versie vereist**, die u **inclusief handleiding** bij het bedrijf **[[https://railware.de/index.php/LightNight/LightNight.html|Railware]]** krijgt (in de Duitse taal).
 +    * Op de gebouwde modules wordt **24 maanden garantie verleend**.
 +    * Met iedere **Light-Interface, Light-Display** en **Light-Power** wordt een uitvoerige **gebruiks- resp. bouwhandleiding** meegeleverd.
 +    * De hardwarecomponenten voor de PC licht besturing **Light@Night** zijn verkrijgbaar als **bouwpakket (-B)** of als **gebouwde en geteste module (-F)**.
 +
 +====== Downloads ======
 +
 +Alle gebruiksaanwijzingen voor dit artikel vindt u hier: [[:nl:dl_lini_interfaces|Downloads Interfaces voor Light@Night]] en [[:nl:dl_light-module|Downloads Light-Module]].\\
 +Alle gebruiksaanwijzingen voor LDT-componenten vindt u hier: [[:nl:downloads|Overzicht downloads]].
 +
 +====== Aansluitvoorbeelden ======
 +
 +Alle aansluitvoorbeelden voor dit artikel vindt u hier: [[:nl:ab_lini|Aansluitvoorbeelden Light@Night]].\\
 +Alle aansluitvoorbeelden voor LDT-componenten vindt u hier: [[:nl:anschlussbeispiele|Overzicht Aansluitvoorbeelden]].
 +{{  :de:cad:page_1546.gif  }}
 +
 +====== Verlanglijst maken / Prijzen ======
 +
 +**Let op: U kunt alleen artikelen toevoegen aan de verlanglijst, wanneer u zich reeds eerder als klant in de LDT webshop heeft geregistreerd of zich bij interesse in onze producten voor de eerste maal registreerd!**
 +
 +^{{:de:images:noticelist_m.png}} | \\ <html><b><u class="linkit" onclick="toNoticeList('050601');">Voeg toe aan de verlanglijst</u></b></html> **LI-LPT-B** (Art.-Nr.: 050601): **Light-Interface** voor de **parallel-poort (LPT)** als **bouwpakket** incl. aansluitkabel plus demosoftware versie: 1.2. (**34,90 €***).\\  <html><b><u class="linkit" onclick="toNoticeList('050602');">Voeg toe aan de verlanglijst</u></b></html> **LI-LPT-F** (Art.-Nr.: 050602): **Light-Interface** voor de **parallel-poort (LPT)** als **gebouwde module** incl. aansluitkabel plus demosoftware versie: 1.2. (**49,90 €***).\\  \\  <html><b><u class="linkit"  onclick="toNoticeList('050702');">Voeg toe aan de verlanglijst</u></b></html> **LI-LAN-F** (Art.-Nr.: 050702): **Light-Interface** voor de **netwerk-poort (LAN)** als **gebouwde module** incl. aansluitkabel plus demosoftware versie: 3.0. (**94,90 €***).\\  \\  <html><b><u class="linkit"  onclick="toNoticeList('050031-l@n');">Voeg toe aan de verlanglijst</u></b></html> **Light-Display-B** (Art.-Nr.: 050031): **Light-Display-Modul** voor de **Light-Interfaces LI-LPT en LI-LAN** met 40 lichtuitgangen met elk 0,5A als als **bouwpakket** (**59,90 €***).\\  <html><b><u class="linkit" onclick="toNoticeList('050032-l@n');">Voeg toe aan de verlanglijst</u></b></html> **Light-Display-F** (Art.-Nr.: 050032): **Light-Display-Modul** voor de **Light-Interfaces LI-LPT en LI-LAN** met 40 lichtuitgangen met elk 0,5A als **gebouwde module** (**79,90 €***).\\  \\  <html><b><u class="linkit"  onclick="toNoticeList('050061');">Voeg toe aan de verlanglijst</u></b></html> **Light-Power-B** (Art.-Nr.: 050061): **Light-Power-Modul** voor de **Light-Interfaces LI-LPT en LI-LAN** met 24 lichtuitgangen met elk 2,5A als **bouwpakket** (**64,90 €***).\\  <html><b><u class="linkit"  onclick="toNoticeList('050062');">Voeg toe aan de verlanglijst</u></b></html> **Light-Power-F** (Art.-Nr.: 050062): **Light-Power-Modul** voor de **Light-Interfaces LI-LPT en LI-LAN** met 24 lichtuitgangen met elk 2,5A als **gebouwde module** (**84,90 €***).\\ {{:de:images:blindgif.gif?580x1}} \\  ** * Alle prijzen incl. BTW., exclusief verzendkosten.**  |
 +
 +
 +====== Beschrijving v/d hardware voor afstands-bediening voor de modelbaanverlichting: ======
 +
 +Met de **volledige versie** van de **Light@Night pc software** is het mogelijk, **afzonderlijke lichtpunten** en **schakelgroepen** over **baancontacten**, **knoppen** of **schakelaars in- en uit te schakelen**. De **activeringscontacten worden met een van de 16 ingangen** van een terugmeldmodule **[[:nl:rm-88-n|RM-88-N]] / [[:nl:rm-dec-88|RM-DEC-88]]** verbonden. **Maximaal 4** terugmeldmodudles **RM-88-N / RM-DEC-88 met ten hoogste 64 activeringscontacten** worden over de **High Speed Interface [[:nl:hsi-88|HSI-88]] met de PC verbonden**. Ofwel **direct** over een **seriële COM-poort** of over een **„USB to serial“ adapter**.
 +
 +{{  :de:cad:hsi-88_21_46.gif  }}
 +
 +====== Hardware voor ruimtelichtsturing: ======
 +
 +De **hardware voor de sturing van de ruimte verlichting** bestaat uit een **afstandsdimmer en -schakelaar** conform de **standaarden X10** en **DMX** uit de **installatietechnik**. **Welke hardware** u precies kunt **inzetten** en waar u deze kunt aanschaffen, vindt u in het **handboek** voor **Light@Night software**, dat u samen met de volledige versie bij de firma [[https://railware.de/index.php/LightNight/LightNight.html|Railware]] kan krijgen (in de Duitse taal).
 +
 +====== 3D-Sound: ======
 +
 +Is uw **PC** uitgerust met **luidsprekers** of beter nog met een **geluidskaart** en **externe luidsprekers**, dan zal het **geluid** van de **weersimulatie** en het **vuurwerk** u verbazen.
 +
 +====== PC-Systeemeisen: ======
 +
 +De **Light@Night PC-software** tot en met **versie 3.X** op nagenoeg iedere PC met een **Windows besturingssysteem**.
 +
 +^Besturingssysteem |Windows 95, 98, Me, NT, 2000, XP, Vista, Win 7, Win 8/ 8.1, Win 10 |
 +^CPU |Intel of AMD vanf 300MHz klok frequentie  |
 +^Werkgeheugen  |64 MByte RAM |
 +^Interface voor de **Light@Night** hardware |Printer(LPT[%%*%%])- of netwerkaansluiting (LAN) |
 +
 +Wanneer u de **Light@Night PC-software gemeenschappelijk** met **besturingssoftware voor de modelbaan** (bijv. **Railware**, **WinDigipet**, **TrainController** of **iTrain**) op uw PC inzet, dan gelden **strengere eisen**, omdat zowel de besturingssoftware als ook **Light@Night** systeembronnen vereisen. Informeer in dit geval ook naar de systeemeisen voor uw modelbaan-besturingssoftware en beoordeel of uw situatie toereikend is.
 +
 +Ingeval van twijfel is het natuurlijk ook denkbaar, een tweede, oudere PC uitsluitend voor **Light@Night** in te zetten.
 +
 +In het geval van gemeenschappelijke inzet van de **Light@Night PC-software** en **besturingssoftware voor de modelbaan** gelden als voorbeeld de volgende PC-systeemeisen:
 +
 +^Besturingssysteem |Windows 2000, XP, Vista, Win 7, Win 8 / 8.1, Win 10 |
 +^CPU |Intel of AMD vanaf 800MHz klok frequentie |
 +^Werkgeheugen |256 MByte RAM |
 +^Interface voor de **Light@Night** hardware |Printer(LPT[%%*%%])- of netwerkaansluiting (LAN) |
 +
 +De **Light@Night PC-software** vanaf **versie 4** werkt op nagenoeg iedere PC met een **Windows besturingssysteem**.
 +
 +^Besturingssysteem |Windows Vista, Win 7, Win 8/ 8.1, Win 10 |
 +^CPU |Intel of AMD met 2 CPU’s en beter  |
 +^Werkgeheugen  |1 GByte RAM |
 +^Interface voor de **Light@Night** hardware |Netwerkaansluiting (LAN) |
 +
 +
 +
 +[%%*%%] De aansluiting over een USB-adapter is technisch niet mogelijk. Bij slechts enkele laptops kann het voorkomen, dat de parallelpoort niet voldoet aan geldige standaarden. In plaats van de **Interface LI-LPT**, kan dan de **Interface LI-LAN** worden ingezet.
 +
 +
 +[[:nl:lightatnight#light_night|{{  :de:images:zurueck_nl_page.png?40x32}}]] Technische wijzigingen en fouten voorbehouden.\\
 +© 2019 by LDT
 
Recent changes RSS feed Creative Commons License Donate Powered by PHP Valid XHTML 1.0 Valid CSS Driven by DokuWiki Design by Chirripó