Writing /usr/www/users/ldt/newshop2/dokuwiki/data/meta/nl/ls-dec-usa.meta failed

LS-DEC-USA

Lightsein-Decoder voor vier stuks amerikaanse licht seinen

die met 2 of 3 LED’s (lichtdioden) zijn voorzien en het dataformaat Märklin-Motorola of DCC uit de Digital-Profi-Serie !

ls-dec-usa-g_41_ic.jpg

De lichtsein-decoder LS-DEC is bij ons verkrijgbaar als gebouwde module (-F) of als gebouwde module in een kunststof behuizing (-G).

Eigenschappen van de LS-DEC-USA

Lichtseinen worden via decoderadressen natuurgetrouw geschakeld:

 • Met de lichtsein decoder LS-DEC is het mogelijk, lichtseinen met behulp van toe te wijzen adressen (wissel adressen) direct in te stellen. Dat is ideaal voor digitale centrales, waarmee de wisselstraten ingesteld kunnen worden en voor modelspoor banen, die met een PC en besturingssoftware worden aangestuurd.
 • De seinaansluitingen worden eenvoudig met de praktische en zekere klemmen van de lichtsein-decoder verbonden.
 • Met de lichtsein decoder LS-DEC-USA kunnen maximaal vier stuks amerikaanse licht seinen, die met 2 of 3 LED’s (lichtdioden) zijn voorzien, worden aangesloten en bestuurd.

Aansluitvoorbeeld 1: Aansluiting van vier licht seinen, met elk 3 lichten.

Aansluitvoorbeeld 2: Aansluiting van twee seinen, elk met 2 lichten aan de linker rij met klemmen en twee seinen, elk met 3 lichten aan de rechter kant.

 • De seinstanden worden niet eenvoudig omgeschakeld, maar natuurgetrouw geschakeld. Daarbij dooft eerst de oude seinstand en pas na een korte donkere fase verschijnt de nieuwe seinstand. De lichtdioden (LED’s) worden daarbij gedimd en gaan respectievelijk weer feller branden.

Boven: De gebruikelijke seinstanden wisseling door eenvoudig omschakelen. Onder: Natuurgetrouwe langzame seinstandwisseling met dim- en donkerfasen met de lichtseindecoder LS-DEC.

 • De voorweerstanden voor de lichtdioden zijn al in de lichtsein-decoder LS-DEC geïntegreerd.
 • Voor alle met LED’s uitgevoerde lichtseinen en geschikt voor gemeenschappelijke anode of gemeenschappelijke kathode.
 • De stroom voor het sein moet niet worden gevoed door de booster, maar kan via een gescheiden aansluiting direct door een modelbaantransformator worden geleverd. Dit bespaart dure digitale stroom.
 • Mbv. jumpers selecteert men of de decoder aan een Märklin-Motorola modelbaan of aan een digitaalsysteem conform de DCC standaard wordt aan gesloten.
 • Decoders uit de Digital-Profi-Serie kunnen probleemloos op uw modelbaan worden gebruikt, omdat zij compatibel zijn met het Märklin-Motorola dataformaat resp. met de DCC standaard. Op de gebouwde modulen en de gebouwde module in een behuizing wordt 24 maanden garantie verleend.
 • Met elke decoder LS-DEC-USA wordt een uitvoerige gebruiksaanwijzing meegeleverd. De handleidingen vindt u oook in de volgende paragraaf terug.
 • De lichtsein-decoder is verkrijgbaar als geteste gebouwde module (-F) of als geteste gebouwde module in een behuizing (-G). Geschikt montagemateriaal en een lege behuizing voor de gebouwde module, vindt u onder toebehoren.

Downloads

Alle gebruiksaanwijzingen voor dit artikel vindt u hier: Downloads LS-DEC-USA.
Alle gebruiksaanwijzingen voor LDT-componenten vindt u hier: Overzicht Downloads.

Aansluitvoorbeelden

Alle aansluitvoorbeelden voor dit artikel vindt u hier: Aansluitvoorbeelden LS-DEC-USA.
Alle aansluitvoorbeelden voor LDT-componenten vindt u hier: Overzicht Aansluitvoorbeelden.

Digitaal-Compendium

Een bijdrage in het digitaal-kompendium over dit artikel is hier te vinden: Digitaal-Compendium LS-DEC-USA.
Een overzicht van alle bijdragen in het digitaal-kompendium is hier te vinden: Overzicht Digitaal Compendium.

Verlanglijst maken / Prijzen

Let op: U kunt alleen artikelen toevoegen aan de verlanglijst, wanneer u zich reeds eerder als klant in de LDT webshop heeft geregistreerd of zich bij interesse in onze producten voor de eerste maal registreerd!


Voeg toe aan de verlanglijst LS-DEC-USA-F (Art.-Nr.: 510612): Lichtsein-Decoder voor amerikaanse kleuren licht-seinen als gebouwde module (53,50 €*).
Voeg toe aan de verlanglijst LS-DEC-USA-G (Art.-Nr.: 510613): Lichtsein-Decoder voor amerikaanse kleuren licht-seinen als gebouwde module in behuizing (56,90 €*).

* Alle prijzen incl. BTW., exclusief verzendkosten.
(Alle decoders kunnen op Märklin-Motorola en DCC Digitaal-banen worden gebruikt.)

Technische wijzigingen en fouten voorbehouden.
© 2022 by LDT
Vertaling De Digitale SpoorKraam

 
Recent changes RSS feed Creative Commons License Donate Powered by PHP Valid XHTML 1.0 Valid CSS Driven by DokuWiki Design by Chirripó